Wanneer u zich registreren voor financiële samenwerking, ontvangt u automatisch een e-mail ter bevestiging van uw registratie en met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. 

 

Met deze gegevens kunt u inloggen op het CENTRAAL Incassoplatform.

 

De samenwerking is op Eilandelijk niveau.

 

Met deze samenwerking kunnen ondernemers zicht beschermen tegen wanbetalers. Samen zorgen wij ervoor dat openstaande bedragen via CENTRALE worden betaald.


Het Centraal Incassoplatform biedt U de mogelijkheid om CENTRAAL uw eigen incassowerkzaamheden uit te voeren.

 

Hierdoor hoeft u geen incassobureau of een advocaat in te schakelen. Het Incassoplatform biedt U een volledig incassotraject. 

 

Dit platform werkt volledig automatisch en houdt je stap voor stap op de hoogte van alle procedures. Vanaf de eerste aanmaning tot aan de ingebrekestelling van de debiteur.

 

Het systeem is juridisch geprogrammeerd en houdt rekening met de berekening van de wettelijke incassokosten.

 
Het systeem volgt een standaard incassoprocedure waardoor ondernemers op incassoniveau dezelfde incassoprocedure volgen.

 
De standaard incassoprocedure die wij hanteren voor Bonaire, is het sturen van twee aanmaningen en één ingebrekestellingsbrief naar de debiteur.

 

Deze brieven zijn een verplichting. 

 

Na het versturen van deze brieven. Geeft CIO als Autoriteiten voor het buitengerechtelijke nakoming opdracht tot innen van het openstaande vordering om het Gerechtelijk procedure te voorkomen.

 

 

 

 

 

Registreert